Szánkózás Ausztriában

Március elején Apa és Anya bepakkolta a csomagokat az autóba, és elindultak a gyerekekkel Ausztriába, hogy ismét eltöltsenek pár napot Hannáékkal a hófödte hegyek között. Az út 6 óra volt, amit a Liza nagyon nehezen viselt, annak ellenére hogy sikerült egy jó nagyot aludnia.  A végén szerencsésen megérkeztek Tauplitz-ba.
Krisztián legnagyobb élménye az éjszakai szánkózás volt.  Sifelvonó húzta fel a szánkót, és szélsebesen száguldottak le Apával a sipályán. A hideg ellenére (kb. -6 fok volt a hegy alsó részén) kétszer is csúsztak, és utána egy nagy forró csoki volt Krisztián jutalma a közeli 'hüttében'. 

A másik nagy élmény a siliftezés volt. Nagyon hosszú felvonó vitte fel a családot a hegy tetejére ahol egy siparadicsom várta az odaérkezőket.  Egy kis forraltboros császármorzsás pihenő után a gyerekek jót szánkóztak, és a rohangáltak a hóban, majd visszaültek a libegőbe, és láblógatva élvezték a gyönyörű napsütést a magasban.
Sajnos nagyon gyorsan elszállt a pár nap, de nagy hancurozások, szánkózások, sétálások és traktorozások élményével tért haza a család.

Nincsenek megjegyzések: